Immigrants in Finland

18.6.2010

Syrjinnän vastainen journalistikilpailu

EU:n journalistikilpailussa palkitaan artikkeleita syrjintää ja moninaisuutta koskevista aiheista. Ilmoittautumisaikaa on 17. 9. saakka.


Euroopan komissio järjestää EU:n vuoden 2010 journalistikilpailun nimeltä ”Yhdessä syrjintää vastaan!”.

EU:n journalistikilpailu on osa komission syrjinnänvastaista tiedotuskampanjaa. Kilpailussa palkitaan verkkojulkaisujen ja painettujen julkaisujen toimittajia, jotka kirjoittavat eurooppalaisista syrjintää ja moninaisuutta koskevista aiheista.

EU:n laajuisen kilpailun voittaja saa 5 000 euron arvoisen palkinnon. Toiseksi sijoittuneelle myönnetään 3 500 euron ja kolmanneksi sijoittuneelle 2 500 euron arvoinen palkinto. Kilpailusäännöissä komission käyttöoikeuksia kilpailuun ilmoitettuihin töihin on Suomen Journalistiliiton aloitteesta kohtuullistettu.

Artikkelit arvioi media-alan ammattilaisista ja syrjinnänvastaisen työn asiantuntijoista koostuva riippumaton tuomaristo.

Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy 17. syyskuuta 2010. Kilpailuun ilmoitettavien artikkelien tulee olla julkaistu 1. syyskuuta 2009 ja 17. syyskuuta 2010 välisenä aikana.

Voit ilmoittaa artikkelisi mukaan EU:n journalistikilpailu 2010 verkkosivustolla, jolta saat myös lisätietoja kilpailusta.