Outi Popp puolustaa taiteilijanimeään

Panu Hietaneva

Toimittaja Outi Ahola aikoo ryhtyä jatkotoimenpiteisiin hänen Outi Popp -taiteilijanimeään koskevassa kiistassa. Ahola lähetti Ylen Blogistania-ohjelmassa maaliskuussa esiintyneelle muotibloggari Outi Pyylle kirjeen ja vaati häntä lopettamaan OutsaPop -nimen käyttämisen.

Pyy pitää outsapop.com-osoitteessa OutsaPop Trashion -blogia ja kutsui itseään Blogistania-ohjelman trailerissa ”OutsaPopiksi”.

Pyy on ilmoittanut asianajajansa lähettämässä vastineessa, ettei hän aio muuttaa bloginsa, sivustonsa eikä tuotesarjansa nimeä.

Hän ei omasta mielestään riko tavaramerkki- ja tekijänoikeussäädöksiä.

”Pyyn perustelut eivät kelpaa, sillä ne eivät perustu tosiasioihin. Asia ei jää tähän”, Ahola sanoo.

Hän alkoi käyttää Outi Popp ja Outsa Popp -nimiä 1980-luvulla. Ahola lähetti myös Ylelle kirjeen ja ilmaisi pettymyksensä, koska Yle on sallinut hänen Outsa Popp -taiteilijanimensä jäljittelyn ja hyväksikäytön.

Ylen mukaan Pyyn ja Aholan nimimerkit muistuttavat toisiaan, mutta eivät ole samat. Ylen mukaan eturistiriitaa ei synny, koska Ahola ja Pyy työskentelevät eri aloilla.

”Jos Ylekin kerran hyväksyy tällaisen toiminnan, niin onhan tämä asia katsottava loppuun asti. Mielestäni ei ole oikein ottaa toiselta taiteilijanimeä, tuunata sitä pikkuisen ja lähteä porskuttamaan julkisuudessa. Tämä on periaatekysymys kaikille julkisille toimijoille ja taiteilijoille”, Ahola sanoo.

Muotibloggari Outi Pyy ei halunnut kommentoida asiaa Journalistille.