Uutiset / 05.10.2016

Haluatko JSN:n journalistijäseneksi?

Julkisen sanan neuvosto JSN on media-alan itsesääntelyelin, joka käsittelee mediasta tehtyjä kanteluja, tulkitsee hyvää journalistista tapaa sekä puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Neuvostossa on puheenjohtajan lisäksi 13 jäsentä, joista 8 edustaa mediaa ja 5 yleisöä.

Neuvoston jäsenet valitaan neuvoston kannatusyhdistyksen (Jusanek) vuosikokouksessa kolmivuotiskaudeksi neuvoston taustayhteisöjen ehdotuksista. Neuvoston jäsenille maksetaan kokouspalkkio ja matkakulut.

Ehdokkaiden tulee olla perehtyneitä ammattietiikkaan ja Journalistin ohjeisiin. Valinnoissa painotetaan neuvoston monipuolista ja tasapainoista kokoonpanoa.

Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään toimittamaan perjantaina 28.10.2016 klo 12.00 mennessä Journalistiliiton toimistoon asiamies Juha Rekolalle Siltasaarenkatu 16, PL 252, 00531 Helsinki tai sähköpostilla juha.rekola (at) journalistiliitto.fi.  Lisätietoja: Juha Rekola 040- 512 0036.


Katso myös

Kaikki uutiset

Liiton neuvottelemat palkankorotukset vappuna MTV:n työntekijöille

Sopimuksen piirissä on noin 160 työntekijää.

Media-ala huolissaan mainosrahan valumisesta ulkomaisille jäteille

Kotimainen uutismedia, niin paikallinen kuin valtakunnallinen, on Journalistiliiton mukaan avainasemassa faktapohjaisen, kansalaisten arjen kannalta merkittävän tiedon tuomisessa kansalaisille.

Vapun jälkeen juhlitaan lehdistönvapautta

Lehdistönvapaus ja sananvapaus ovat demokraattisen yhteiskunnan kulmakiviä. Päivää voi viettää monissa mielenkiintoisissa tapahtumissa.