Uutiset / 19.03.2015

HSS Median yt:t päättyivät – jopa 24 joutuu lähtemään

Ruotsinkielisiä lehtiä Pohjanmaalla julkaisevan HSS Median yt-neuvottelut päättyivät tämän viikon alussa. Helmikuussa alkaneiden ja koko konsernia koskeneiden neuvotteluiden tulos on, että enintään 24 ihmistä irtisanotaan. Alustavan tiedon mukaan heistä 10–11 .

"Irtisanomisten määrä voi muuttua riippuen eläkeratkaisuista ja uudelleensijoittamisista", sanoo konsernin toimitusjohtaja Svante Wahlbeck Österbottens Tidningissä.

HSS Media julkaisee Vasabladetia, Österbottens Tidningiä, Syd-Österbottenia ja Pietarsaaren Sanomia. Torstaina 19.3., vähän yt-uutisten jälkeen, konserni myös tiedotti tehneensä Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n kanssa aiesopimuksen Pietarsaaren Sanomat Oy:n liiketoiminnan ostosta. Mahdolliseen Kauppaan liittyvät selvitystyöt on sovittu tehtäväksi 30.4.2015 mennessä.


Myös Kainuun lehdissä yt-neuvotellaan

Myös SLP Kustannus Oy on ilmoitti aloittavansa yt:t, alle viikko sen jälkeen kun yhtiö osti Alma Median Kainuun-lehdet. SLP Kustannus Oy kustantaa kauppojen jälkeen Kainuun Sanomia, kaupunkilehti Koti-Kajaania sekä paikallislehtiä Ylä-Kainuuta, Kuhmolaista ja Sotkamo-lehteä. SLP Kustannus Oy on Suomalainen Lehtipaino Oy:n omistama tytäryhtiö, joka työllistää Kainuussa 74 henkeä.

Neuvottelut koskevat lehtien kaikkia toimintoja ja voivat johtaa 18 henkilötyövuoden vähentämiseen, uutisoi Kainuun Sanomat.


Katso myös

Kaikki uutiset

Liitto vahvistaa luottamushenkilöiden osaamista itsensätyöllistäjien asioissa

Taustalla on tavoite siitä, että luottamushenkilöt voivat aiempaa paremmin tukea myös itsensätyöllistäjiä.

Kopiosto varmistaa, että teosten ja tv-ohjelmien kopioinnista maksetaan korvaus

Kattavilla käyttöluvillaan Kopiosto varmistaa luovalle alalle kuuluvat korvaukset teosten käytöstä.

Liiton neuvottelemia palkankorotuksia MTV:ssä, av-käännösyrityksissä sekä elokuva- ja tv-tuotannoissa

Palkankorotuksia on tulossa noin tuhannelle työntekijälle.