Uutiset / 04.09.2014

Kiitämme Smash Asem -materiaalista

Journalistiliitto pyysi elokuussa, että Smash Asem -mielenosoituksessa olleet toimittaisivat liiton lakimiehelle tapaukseen liittyvää aineistoa. EIT oli pyytänyt materiaalia todistusaineistoksi valokuvaaja Markus Pentikäisen tapauksen käsittelyä varten.

Saimme määräaikaan mennessä noin 15 journalistilta yhteensä parisataa valokuvaa ja videopätkää. Materiaali on nyt toimitettu Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle. Tapauksen osapuolia eli Pentikäistä ja Suomen valtiota kuullaan Strasbourgissa 17. joulukuuta. Tuomio tulee todennäköisesti ensi vuoden alussa.

Kiitämme toimittamastanne materiaalista ja raportoimme lisää tilanteen edetessä.

 

Lisätietoja: jussi.salokangas (at) journalistiliitto.fi / 0503776211


Katso myös

Kaikki uutiset

Lehdistönvapaus globaalisti yhä ahtaammalla: Itä-Eurooppa suuri huoli, valopilkkuna Ukrainan loikka, Suomessakin haasteita

Suomi on säilyttänyt viidennen sijansa indeksissä, mutta tilanteen heikkeneminen etenkin Itä-Euroopassa on Suomellekin suuri huoli.

Vain yksi mediayritys vastasi Journalistiliiton kutsuun

Journalistiliitto kutsui 50 media-alan yritystä ja päättäjää keskustelemaan itsensätyöllistäjien työehdoista. Kutsuun vastasi Kansan Uutiset

Journalistiliitto onnittelee satavuotiasta Journalisti-lehteä

Onnittelut menevät myös lehden rautaisille tekijöille. Lehti on tarjonnut jo vuosisadan ajan tärkeää tietoa media-alan ammattilaisista ja alasta.