Uutiset / 05.01.2016

Köyhät putoavat yhä digikuiluun

Vauraissa maissa 81 prosentilla kotitalouksista on kotonaan internetyhteys, mutta kehitysmaissa vain 34 prosentilla. 48:ssa kaikkein köyhimmässä maassa netistä nauttii on vain 7 prosenttia talouksista.

"Naisia on puolet maailman asukkaista, mutta naisista on netin ulottumattomissa 200 miljoonaa enemmän kuin miehistä. Eron on tasoituttava", vaatii YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.

Maailmanjärjestö näkee internetteknologian edistävän voimakkaasti taloudellista ja sosiaalista kehitystä.

"Internet on lisännyt tuottavuutta, mahdollistanut kauppaa, luonut laadukkaita työpaikkoja, parantanut hallintoa ja tuonut uusia sovelluksia terveydenhuoltoon ja koulutukseen", listaa YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Mogens Lykketoft.

Vaikka nettimaailma on vielä varsin eriarvoinen, mobiilipuolella asiat ovat paremmin. YK:n tietojen mukaan jo 95 prosenttia maapallon asukkaista on mobiiliverkkojen ulottuvissa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapun jälkeen juhlitaan lehdistönvapautta

Lehdistönvapaus ja sananvapaus ovat demokraattisen yhteiskunnan kulmakiviä. Päivää voi viettää monissa mielenkiintoisissa tapahtumissa.

Journalistiliitto kutsuu suomalaisia mediayrityksiä keskustelemaan itsensätyöllistäjien työehdoista ja palkkioista

Keskusteluiden jälkeen liitto haluaa myös avata neuvotteluja freelancereiden vähimmäistyöehdoista.

Vastaa liiton palkkatutkimukseen – vaikuta etujesi valvontaan

Vastaaminen on tärkeää, sillä tutkimuksella saadaan tuoretta tietoa kevättalvella 2025 käytäviä työehtoneuvotteluja varten.