Uutiset / 22.12.2014

Lännen Median avustajasopimukseen täsmennyksiä

Sopimuksen tekijänoikeusehto vastaa pääosin alan kauppatapasopimuksen SJL-VTA tekijänoikeusehtoa. Sopimuksella freelancer ei siis luovuta kaikki oikeuksia Lännen Medialle, vaan freelancer luovuttaa aineistoon käyttöoikeuden Lännen Medialle. Sopimuksen mukaan Lännen Medialla on kuitenkin laaja edelleenluovutusoikeus eli mahdollisuus luovuttaa aineistoa kenelle tahansa. Posio täsmensi, että nykyisellään journalistista aineistoa luovutetaan ainoastaan Lännen Mediaan kuuluvien lehtien käyttöön eikä ulkopuolisille. Yhtiön suunnitelmissa ei tällä hetkellä ole luovuttaa aineistoa ulkopuolisille.

Sopimuksen tarkoitus ei ole myöskään luovuttaa aineistoa markkinointikäyttöön, vaan yhtiön tarkoitus on luovuttaa journalistista sisältöä yhtiöön kuuluville lehdille. Aineisto voi kuitenkin päätyä Lännen Median arkistoon, jota siihen kuuluvat lehdet voivat käyttää.

Jokaisen freelancerin on hyvä huomioida edelleenluovutusoikeuden taloudellinen arvo laskutushinnassaan, joka poikkeaa alan kauppatapasopimuksesta. Aineisto voi tällä hetkellä päätyä lukuisiin sanoma- ja verkkolehtiin.

Uutista päivitetty 30.12.2014 klo 12:12


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistin ohjeet uusittu

Journalistin ohjeisiin tuli neljä uutta kohtaa. Ne koskevat ulkopuolista rahoitusta, julkaistuun juttuun tehtyjä muutoksia, vaarallisia uutistilanteita ja toimituksellisen sisällön poistamista verkosta.

Liiton neuvottelemat palkankorotukset vappuna MTV:n työntekijöille

Sopimuksen piirissä on noin 160 työntekijää.

Media-ala huolissaan mainosrahan valumisesta ulkomaisille jäteille

Kotimainen uutismedia, niin paikallinen kuin valtakunnallinen, on Journalistiliiton mukaan avainasemassa faktapohjaisen, kansalaisten arjen kannalta merkittävän tiedon tuomisessa kansalaisille.