Uutiset / 08.12.2016

Liitto palkitsi aktiivinsa ansiomerkeillä

Ansiomerkin saivat:

 

Tarja Erdogan (HSY), Kansan Uutisten verkkosihteeri ja arkistonhoitaja
Erdogan on toiminut liiton luottamustehtävissä monipuolisesti yhdistys- ja työpaikkatasolla. Hän on toiminut sekä pääluottamusmiehenä että työsuojeluvaltuutettuna ja työntekijöiden edustajana yhtiön hallituksessa.

 

Yrjö Kares (PJY), Aamulehden toimittaja
Kares on ahertanut toimituksensa pääluottamusmiehenä, osaston puheenjohtajana ja muissa tehtävissä sekä työpaikkansa yt-neuvottelukunnassa. Pirkanmaan Journalisteissa hän on ollut lähes kaikissa tehtävissä, muun muassa puheenjohtajana. Hän on ollut myös SJL:n tekijänoikeusvaliokunnassa ja valtuustossa sekä varsinaisena jäsenenä että varajäsenenä. Kares on edelleen mukana työttömyyskassan hallinnossa.

 

Jari Niemelä (RTTL), Ylen radion ajankohtaisohjelmien toimittaja
Niemelällä on takanaan poikkeuksellisen pitkä ja menestyksekäs ura journalistien etujen ajajana. Hän oli pitkään Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden puheenjohtaja. Hän on vuosikymmenten varrella ollut pitkään myös SJL:n valtuuston ja hallituksen jäsenenä. Palkintoperusteissa mainitaan erikseen myös Niemelän aktiivinen osuus Ylen toimittajien lakossa vuonna 1988. Viime kesänä hän vaikutti niin kutsuttuun Satosen komiteaan kansallisen yleisradiotoiminnan turvaamisen puolesta. Niemelä tunnetaan paitsi radioäänenä myös määrätietoisena, arvovaltaisena ja jäyhän sydämellisenä persoonana.

 

Sari Pelttari-Heikka (PSSY), Pohjolan Sanomien toimittaja
Pelttari-Heikkaa voi kuvailla sanalla järjestöpuurtaja. Hän on ollut aktiivinen valtuutettu ja vuosikausia mukana muun muassa kansainvälisessä valiokunnassa. Erityisen tarmokkaasti hän on toiminut kansainvälisessä Barents Press -verkostossa ja pitänyt yhteyttä pohjoismaisiin kollegoihin. Omassa työyhteisössään hän on tullut tunnetuksi kaikenlaisten asioiden toimeenpanijana sekä työsuojeluvaltuutettuna.

 

Kaija Plit (SAL), yhdistyksen asiamies
Plit on toiminut jäsenyhdistyksensä asiamiehenä jo neljännesvuosisadan ja siirtyy nyt perustamaan uuden yhdistyksen uutta toimintaa, kun SAL lakkaa ja sen jäsenet siirtyvät uuteen yhdistykseen nimeltä Helsingin Seudun Journalistit (HSJ). Plit on ollut keskeisessä roolissa SAL:n ja HSY:n voimien yhdistämisessä toimimalla mm. yhdistysten yhteisen lehden toimitussihteerinä. Palkittavan rooli on ollut tärkeä myös liiton jäsenpolitiikan muotoilussa. Plit tunnetaan iloisena, reippaana ja ponnekkaana edunvalvojana.

 

Leena Seretin (SFJ), vapaa toimittaja
Seretin on vaikuttanut kolmella vuosikymmenellä aktiivisesti sekä kahden eri yhdistyksen että koko liiton luottamustehtävissä. Hän on ollut mukana lukemattomissa työryhmissä, valiokunnissa ja myös valtuutettuna. Seretin on nostanut esiin itsensätyöllistäjien ja yksinyrittäjien sosiaali- ja työttömyysturvaa jo silloin, kun koko käsite oli vielä tuntematon. Hän on ollut myös järjestämässä mentorointia naistoimittajille ja freelancereille. Vuodet 1996–1001 hän toimi Jokesin asiamiehenä.

 

Jyrki Tuominen (TSY), viestinnän suunnittelija
Tuominen on luotsannut jäsenyhdistyksensä asioita avuliaasti ja luotettavasti 17 vuotta. Hyvin valmistellut kokoukset ovat olleet hänelle itsestäänselvyys. Hän on helpottanut yhdistyksensä vaihtuvien puheenjohtajien tehtäviä. Tuominen on ollut ostamassa TSY:lle lomamökkiä, teettämässä toimiston remonttia ja vetänyt lukuisia yhdistyksen matkoja. Asiamiestehtävän ohella hän on toiminut freelancerina ennen äskettäistä siirtymistään viestintätoimiston palvelukseen.

 

Arja Ukkonen (Kymenlaakson Journalistit), freelance-toimittaja
Ukkonen on tehnyt pitkän ja arvostetun uran toimittajana Kymenlaaksossa. Hän on suurella sydämellä mukana paikallisen journalistiyhdistyksen toiminnassa niin rivijäsenenä, taloudenhoitajana, sihteerinä kuin puheenjohtajanakin. Hän on ollut näissä toimissaan kannustava ja huolellisesti asioihin paneutuva. Hänen roolinsa yhdistyksen aktiivisena pitämisessä on ollut keskeinen, ja hän on edistänyt myös eri yhdistysten sihteerien välistä yhteydenpitoa.

 

Marja Vilpula (KPJ), Keskipohjanmaan toimittaja
Palkittava ei ollut palkintotilaisuudessa paikalla, mutta hän on monille paikallaolijoille tuttu muun muassa valtuustotyöstään ja työsuojeluvaltuutetun roolistaan. Hän on tehnyt aktiivisesti aloitteita niin liitossa, yhdistyksessään kuin toimitusosastossaankin.

Lisäksi Suomen freelance-journalistit ry. (SFJ) muisti pitkäaikaista, hiljattain 60 vuotta täyttänyttä aktiiviaan, free-toimittaja Heikki Jokista. Lahjaksi Heikki sai itseään esittävän, kuvittaja Ville Tietäväisen tekemän muotokuvan.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto kutsuu suomalaisia mediayrityksiä keskustelemaan itsensätyöllistäjien työehdoista ja palkkioista

Keskusteluiden jälkeen liitto haluaa myös avata neuvotteluja freelancereiden vähimmäistyöehdoista.

Vastaa liiton palkkatutkimukseen – vaikuta etujesi valvontaan

Vastaaminen on tärkeää, sillä tutkimuksella saadaan tuoretta tietoa kevättalvella 2025 käytäviä työehtoneuvotteluja varten.

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.