Uutiset / 27.05.2016

SFJ:n 10-vuotisseminaari oli vuoden järjestöteko

Vuoden järjestöteon palkinnon saivat Suomen freelance-journalistit ry:n puheenjohtaja Hanna-Kaisa Hämäläinen, varapuheenjohtajaksi vastikään valittu Noora Vaarala sekä SFJ:n hallituksen jäsen Arttu Muukkonen.

Vuoden 2015 järjestöteko oli viime joulukuussa järjestetty SFJ:n 10-vuotisjuhlaseminaari, jossa oli mukana yli 200 ihmistä. Palkintoperusteiden mukaan tilaisuus henki optimismia ja loi uskoa alan tulevaisuuteen. Lisäksi sosiaalista mediaa hyödynnettiin poikkeuksellisen taitavasti, ja ihmisiä liittyi liittoon vain päästäkseen seminaariin mukaan.

Kunniamaininnan järjestötoiminnasta ja luottamusmiestyöstä saivat Aito-Tehtaan luottamusmies Maija Sutela ja osaston puheenjohtaja Heli Valtonen. He ovat onnistuneet ihmisiä liiton piirissä tapahtuvaan toimintaan, ja heidän avullaan on vakinaistettu useita työsuhteita.

Luottamusmiespalkinnon saivat:

  • Sanoma Oy:n luottamusmiesnelikko Jussi Ahroth, Ilja Ojala, Tomi Peurakoski ja Ari Simberg.
  • Pohjolan Sanomien entinen ja nykyinen luottamusmies Juhani Tapio ja Matti Nikkilä.
  • Turun Sanomien luottamusmies Ossi Rajala.
  • Kalajokilaakson pääluottamusmies Hannu Verronen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistin ohjeet uusittu

Journalistin ohjeisiin tuli neljä uutta kohtaa. Ne koskevat ulkopuolista rahoitusta, julkaistuun juttuun tehtyjä muutoksia, vaarallisia uutistilanteita ja toimituksellisen sisällön poistamista verkosta.

Liiton neuvottelemat palkankorotukset vappuna MTV:n työntekijöille

Sopimuksen piirissä on noin 160 työntekijää.

Media-ala huolissaan mainosrahan valumisesta ulkomaisille jäteille

Kotimainen uutismedia, niin paikallinen kuin valtakunnallinen, on Journalistiliiton mukaan avainasemassa faktapohjaisen, kansalaisten arjen kannalta merkittävän tiedon tuomisessa kansalaisille.