Uutiset / 05.10.2016

Yleläiset paheksuvat Akuutin irtisanomisia

Ylen ohjelmatyöntekijät paheksuu tapaa, jolla Oulun Akuutin seitsemän työntekijän irtisanominen toteutettiin. Neuvotteluita ei YOT:n mielestä käyty aidosti, vaan asetelmat oli päätetty etukäteen siten, ettei työpaikat säilyttäville vaihtoehdoille annettu mahdollisuutta. Myös työpaikan säilymisen edellytyksenä pidetty muutto Helsinkiin oli kohtuuton vaatimus, koska kyse oli monien kohdalla koko perheen tilanteen radikaalista muutoksesta.

YT-neuvotteluihin osallistuneet pääluottamusmies Pike Epstein ja Lusin luottamusmies Marko Gustafsson jättivät neuvottelujen päätteeksi eriävän mielipiteensä ratkaisusta, koska he pitävät työskentelyä Oulusta käsin nykyisillä ja tulevilla kalustoilla täysin mahdollisena.

YOT pitää kohtuuttomana tehtyä ratkaisua ja vetoaa, että Oulun Akuutin työntekijät, jotka ovat jo vuosia tehneet ansiokasta, palkittua ja satojentuhansien yleisöjä keränneitä ohjelmia, voisivat jatkaa työtään Yleisradion organisaatiossa Oulussa.

Ylen ohjelmatyöntekijöiden, YOT:n psta
Hilla Blomberg, pj
hilla.blomberg(at)yle.fi
040-5569287


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto kutsuu suomalaisia mediayrityksiä keskustelemaan itsensätyöllistäjien työehdoista ja palkkioista

Keskusteluiden jälkeen liitto haluaa myös avata neuvotteluja freelancereiden vähimmäistyöehdoista.

Vastaa liiton palkkatutkimukseen – vaikuta etujesi valvontaan

Vastaaminen on tärkeää, sillä tutkimuksella saadaan tuoretta tietoa kevättalvella 2025 käytäviä työehtoneuvotteluja varten.

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.