#sananvastuuvala

Journalistiliiton #sananvastuuvala-kampanja kokosi yhteen viestijät, jotka kunnioittavat totuutta ja ihmisarvoa. Kampanja oli aktiivisesti käynnissä keväällä 2016, mutta siihen voi edelleen osallistua kuka haluaa. Osallistuaksesi tarvitset vain yhden somepäivityksen.

Sananvapautta luullaan joskus vapaudeksi sanoa mitä tahansa ilman seurauksia. Sananvapauteen kuitenkin liittyy vastuu omista sanomisista.

Vastuullinen viestijä kunnioittaa totuutta ja ihmisarvoa.

Nyt voit osallistua vastuullista ilmaisunvapautta korostavaan #sananvastuuvala -kampanjaan vannomalla valan sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Facebookissa tai Twitterissä.

Vala kuuluu näin:

Ilmaisen itseäni ihmisoikeuksia kunnioittaen. Vihapuhe ei vaienna minua. Kannan vastuun sanoistani. #sananvastuuvala


Valan jakamalla sitoudut vastuullisuuteen siinä, mitä sanot esimerkiksi tiedotusvälineissä, sosiaalisessa mediassa tai keskustelufoorumeilla.

Samalla muistutat muitakin vastuullisen viestinnän merkityksestä.

Voit haastaa mukaan myös työkaverin, ystävän tai kenet tahansa. Valaa jakaakseen ei tarvitse työskennellä media-alalla.

TOIMI NÄIN:

Vaihtoehtoja on useita:

  • Voit jakaa valan pelkkänä tekstipäivityksenä Facebookissa, Twitterissä tms.
  • Valan ohessa voit julkaista valokuvan itsestäsi pitämässä kädessäsi uuden Journalistin (6/2016, ilmestyy to 28.4.) keskiaukeamalta löytyvää sivua, jossa lukee #sananvastuuvala. Jos sinulla ei ole lehteä, voit printata #sananvastuuvala-hashtagin sivuiltamme (tämän tekstin liitteenä eri vaihtoehtoja) tai kirjoittaa sen itse paperille.


    kuvapäivitys, #sananvastuuvala

  • Voit myös lukea valan videolla samalla, kun pidät kädessäsi esim. Journalistista löytyvää #sananvastuuvala-hashtagia (vala lukee saman aukeaman toisella sivulla).Lue Journalistista, kuinka #sananvastuuvalan aktiivivaihe sujui.

Ladattavat tiedostot: